Picture of the author

29 de maig de 2019

ArtBó, Forn Mistral, Forn Sistaré 1910, Forn del Passeig i Forn de Pa Artesà Luna

Es jugaran el títol de Millor Pa de Pagès Català 2019

Els representants de les fleques finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català amb el president de la IGP Pa de Pagès Català.

Marta Bosser (ArtBó, Sabadell), Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Xavier i Tomàs Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus), Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona) i Emilio José Ojeda (Forn de Pa Artesà Luna, Sant Joan Despí) són els cinc finalistes que disputaran la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2019, el 19 de setembre a l'antiga Fàbrica Damm (Barcelona).

El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català i té com a objectiu promoure entre els flequers i les flequeres integrats a la IGP l’elaboració d’un pa de màxima qualitat.

Els cinc finalistes es van proclamar a l’eliminatòria prèvia que es va fer a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell (Barcelona), on hi van participar un total de 27 flequers i flequeres, el passat 28 de maig.

La final d’enguany es preveu molt competitiva ja que dos finalistes, el Forn Sistaré 1910 va ser guanyador de l’edició 2016 i el Forn del Passeig de la de 2017, mentre que el Forn Mistral ha estat finalista a les tres edicions anteriors. ArtBó i Forn de Pa Artesà Luna és la primera vegada que accedeixen a la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català.

El Jurat de l’eliminatòria prèvia va estar presidit per Andreu Llargués, president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers; el president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera; el director de l’Escola de Flequers Xavier Vilamala, Antoni Valls; i el director de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, Yohan Ferrant.

Com és reglamentari al Concurs, els jurats van valorar els pans presentats a partir d’un tastet a cegues. Cada pa tenia assignat un número identificatiu. Després d’efectuar els jurats la votació, el president va obrir el sobre que relacionava aquest número identificatiu amb el nom del flequer/a autor/a i es van conèixer els classificats.

Aquesta serà la sisena final del Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any.

Els anteriors guanyadors del Concurs han estat Ernest Riguetti (Riguetti Forners, Gavà), Sílvia Marqués (Pastisseria Marqués, Alfarràs), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus), Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona) i Josep Miquel Canut (Forn Codina, Vilaller).

Últimes notícies

Seleccionats els cinc finalistes que disputaran la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022

Seleccionats els cinc finalistes que disputaran la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022

16 de juny de 2022

La IGP Pa de Pagès Català reparteix bosses de cotó sostenibles

La IGP Pa de Pagès Català reparteix bosses de cotó sostenibles

28 de desembre de 2021

Aquesta pàgina utiliza cookies