Picture of the author

5 de maig de 2016

Ja tenim els cinc finalistes, pel títol del Millor Pa de Pagès Català 2016 l’11 de juny a Reus.

Tres flequers de la província de Barcelona, un de Lleida i un altre de Tarragona competiran el pròxim 11 de juny pel títol de Millor Pa de Pagès Català 2016.

El concurs que organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. Els cinc finalistes es van classificar en una semifinal que es va celebrar el passat 4 de maig a l’Escola de Fleca Andreu Llargués, de Sabadell (Barcelona).

Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2016 són:

Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Manel Llaràs (Forn i Pastisseria Llaràs, Lleida), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Jordi Morera (L’Espiga d’Or, Vilanova i La Geltrú).

Cal ressaltar dels finalistes d’aquesta edició del Concurs la seva joventut, ja que només un d’ells és major de 50 anys.

A l’eliminatòria prèvia es van inscriure 19 flequers/res del Consell Regulador (8 de la província de Barcelona, 7 de Lleida, 3 de Tarragona i 1 de Girona).

La final del Concurs d’enguany es celebrarà l’11 de juny a la ciutat de Reus (Teatre Bartrina, a les 18:00 hores). Serà un acte obert al públic on es podrà assistir en directe a la deliberació del Jurat, presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Els concursants hauran de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. El Jurat valorarà el compliment estricte del Plec de Condicions a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació.

El guanyador del Concurs tindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa.

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any amb l’objectiu de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la Indicació Geogràfica Protegida.

Últimes notícies

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

30 de novembre de 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador  del Millor Pa de Pagès Català 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2023

3 d’octubre de 2023

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023  tindrà accent barceloní

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 tindrà accent barceloní

6 de juliol de 2023

Aquesta pàgina utiliza cookies