Picture of the author

14 de setembre de 2017

Ja tenim els cinc finalistes, que competiran pel títol de Millor Pa de Pagès Català 2017.

Cinc flequers, tots radicats a poblacions de la província de Barcelona, competiran el pròxim 14 d’octubre pel títol de Millor Pa de Pagès Català 2017

El concurs que organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. Els cinc finalistes es van classificar a l’eliminatòria prèvia que es va celebrar ahir, 12 de setembre, a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell.

Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2017 són:

Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona), Jordi Morera (L’Espiga d’Or, Vilanova i la Geltrú), Ernest Righetti (Ca la Churra, Gavà) i Manel Turull (Fleca Turull, Terrassa).

De les quatre finals convocades fins ara, aquesta de Gavà tindrà la mitjana d’edat més jove entre els finalistes, 39 anys. A més comptarà amb el campió de l’edició 2014 (Ernest Righetti) i de dos dels finalistes de l’any 2016 (Andreu Bertran i Jordi Morera). Miquel Guich i Manel Turull accedeixen per primer cop a la final del Concurs.

Un total de 14 fleques van participar a l’eliminatòria que dóna dret a una de les cinc places de la final del Concurs. Els controls policials que ahir van efectuar els Mossos d’Esquadra a diverses carretes del país, amb cues que van arribar fins a 4 hores d’espera, van ocasionar que alguns flequers no poguessin presentar-se a temps a l’eliminatòria celebrada a Sabadell. El Jurat va comunicar via telefònica als afectats que acceptaria la seva presentació mentre s’estigués fent la deliberació. Però malauradament no van arribar a temps alguns d’ells.

La final del Concurs es farà a la ciutat de Gavà (Barcelona), a l’Espai Maragall (Passeig de Joan Maragall, 11), a les 18,00 hores del 14 d’octubre vinent. Serà un acte obert al públic on es podrà assistir en directe a la deliberació del Jurat, presidit per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

Els concursants hauran d’aportar el dia de la final 3 peces de Pa de Pagès Català. Una de les peces serà un pa fet 24 hores abans del dia del Concurs. D’aquesta forma el Jurat podrà valorar la qualitat de conservació dels pans. Aquesta és una de les novetats de l’edició 2017 del Concurs. A més, el Jurat haurà de valorar el compliment del Plec de Condicions de la nostre IGP, i altres aspectes com el color, sabor, cocció i presentació dels pans.

Una altra novetat de l’edició d’aquest any és que el públic assistent al Concurs podrà també degustar els pans dels candidats al premi del Millor Pa de pagès Català 2017.

El guanyador del Concurs tindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa.

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’any amb l’objecte de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la Indicació Geogràfica Protegida.

Últimes notícies

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

30 de novembre de 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador  del Millor Pa de Pagès Català 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2023

3 d’octubre de 2023

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023  tindrà accent barceloní

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 tindrà accent barceloní

6 de juliol de 2023

Aquesta pàgina utiliza cookies