Picture of the author

30 de maig de 2018

Ja tenim els finalistes del Millor Pa de Pagès Català 2018

Els representants de les cinc fleques classificades per la final del concurs.

Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Josep Miquel Canut (Forn Codina, Vilaller), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L’Obrador dels 15, Barcelona), són els cinc finalistes que disputaran la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2018 el 29 de setembre pròxim a La Seu d’Urgell (Lleida).

El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català i té com a objectiu promoure entre els flequers i flequeres integrats a la IGP l’elaboració del pa de màxima qualitat.

Els cinc finalistes es van proclamar a l’eliminatòria prèvia que es va fer a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell (Barcelona), on hi van participar un total de 23 flequers i flequeres.

Andreu Bertran i Francesc Massana ja van ser finalistes a l’edició anterior del Concurs, celebrada a Gavà (Barcelona, i que va guanyar Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona). Josep Miquel Canut, Marc Padró i David Porta aconsegueixen per primera vegada classificar-se a la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any.

Aquesta serà la final amb la mitjana d’edat més jove dels finalistes.

El Jurat de l’eliminatòria prèvia va estar presidit per Andreu Llargués, president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers; el president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera; el director de l’Escola de Flequers Xavier Vilamala, Antoni Valls, i la subdirectora de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, Mari Cruz Barón.

Com és reglamentari al Concurs, els jurats van valorar els pans presentats a partir d’un tastet a cegues. Cada pa tenia assignat un número identificatiu. Després d’efectuar els jurats la votació, el president va obrir el sobre que relacionava aquest número identificatiu amb el nom del flequer/a autor/a i es van conèixer els classificats.

Aquesta serà la cinquena final del Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any. El lloc de celebració serà la ciutat de La Seu d’Urgell, i el jurat d’aquesta final estarà presidit per l’alcalde de la localitat, Albert Batalla.

Els anteriors guanyadors del Concurs han estat Ernest Riguetti (Riguetti Forners, Gavà), Sílvia Marqués (Pastisseria Marqués, Alfarràs), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona).

Últimes notícies

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

30 de novembre de 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador  del Millor Pa de Pagès Català 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2023

3 d’octubre de 2023

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023  tindrà accent barceloní

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 tindrà accent barceloní

6 de juliol de 2023

Aquesta pàgina utiliza cookies