Picture of the author

1 d’octubre de 2018

Josep Miquel Canut, Millor Pa de Pagès Català 2018

L’alcalde de La Seu d’Urgell

Albert Batalla, i el president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera, lliuren la placa al guanyador.

El flequer del Forn Codina de Vilaller (Lleida) Josep Miquel Canut s’ha proclamat guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2018 a la final celebrada aquest cap de setmana a La Seu d’Urgell.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els flequers/flequeres que pertanyen a aquesta Indicació Geogràfica Protegida, i és l’únic d’aquestes característiques que es celebra a Espanya. Josep Miquel Canut va competir pel títol amb quatre finalistes més: Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L’Obrador dels 15, Barcelona).

Aquesta era la primera vegada que el Forn Codina es va classificar a la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català.

Josep Miquel Canut, de 46 anys, regenta el Forn Codina de Vilaller. La seva fleca és allò que podem definir com un forn d’àmbit rural, molt coneguda a la seva comarca, l’Alta Ribagorça.

El Forn Codina va ser fundat per la seva avia poc abans de la guerra civil espanyola.

El guanyador del Concurs va declarar que “avui ha guanyat el nostre pa, però realment, ha guanyat el bon pa que forners com nosaltres fem nit rere nit als nostres obradors”.

Canut té el títol de Mestre Artesà Alimentari que lliura el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des de l’any 2011.

El guanyador del Concurs va rebre un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa.

El jurat de la final va estar presidit per Albert Batalla (alcalde de La Seu d’Urgell), i per Miquel Guich (Millor Pa de Pagès Català 2017); Enrique Medina (director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona); Manel Serra (ex director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida) i Antoni Figuera (president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català).

Els cinc finalistes que van competir a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell es van classificar a l’eliminatòria de semifinals que es va fer a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell (Barcelona) el maig passat, on hi van participar un total de 23 flequers i flequeres.

Aquesta ha estat la cinquena final del Concurs Millor Pa de Pagès Català. Els anteriors guanyadors del Concurs han estat Ernest Riguetti (Riguetti Forners, Gavà), Sílvia Marqués (Pastisseria Marqués, Alfarràs), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona).

Una sala plena a vessar

La Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell va quedar plena a vessar per veure en directe la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2018.

Entre els assistents hi eren el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Carmel Mòdol; Joan Gòdia, sub-director general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries; la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font; el president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, Andreu Llargués i la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marquès, entre d’altres.

Més de 300 persones van poder assistir en directe a la deliberació del Jurat i al show que van protagonitzar els actors de Cheap Films, que van rodar en directe una escena de la seva peculiar versió fornera de Robin Hood. En concloure la Final els assistents van poder veure la pel·lícula de Cheap Films, rodada en bona part durant el matí amb visitants del mercat de dissabte que celebra la capital de l’Alt Urgell.

Com és habitual, tots els assistents a la final van poder gaudir d’un còctel que va comptar amb productes de fleques de la IGP Pa de Pagès Català de la zona, com ara Cal Duat-Fleca Sana, Forn d’en Jordi i Pastisseria Vilarrubla.

A més hi van col·laborar amb els seus productes la IGP Vedella dels Pirineus, la DOP Olis de les Garrigues, la DOP Formatge i Mantega de l’Alt Urgell, diversos productors d’especialitats de la comarca, la DOP Penedès, Aigua Pineo i Vermuts Miró.

Des del Consell Regulador volem agrair el patrocini de les empreses Bon Llevat, Cadí, Farinera Albareda, Farinera La Meta, Harinas Villamayor, Grup Regany, Ramon Cusiné Hill i Vermuts Miró; així com la col·laboració de la DOP Formatge de l’Alt Urgell, la DOP Oli de Les Garrigues i la DOP Penedès, així com del suport de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, la seva Oficina de Turisme i el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Últimes notícies

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

30 de novembre de 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador  del Millor Pa de Pagès Català 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2023

3 d’octubre de 2023

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023  tindrà accent barceloní

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 tindrà accent barceloní

6 de juliol de 2023

Aquesta pàgina utiliza cookies