Picture of the author

6 de juliol de 2023

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 tindrà accent barceloní

Cinc fleques, totes de la província de Barcelona, s'han classificat per la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023

Fleca i Pastisseria E. Valls (Anna Valls, Sabadell), Forn del Passeig (Miquel Guich, Barcelona), Forn Massana (Francesc Massana, Cornellà de Llobregat), Forn Mistral (Andreu Bertran, Barcelona) i Forn Pastisseria Gil (Gerard Gil, Barcelona), són les cinc fleques que s’han classificat per la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023, que tindrà lloc a Tàrrega el pròxim 30 de setembre.

Entre els cinc finalistes tenim el guanyador del Concurs de l’any 2016 (Forn del Passeig) i l’any 2109 (Forn Mistral), i dues fleques que ja han estan finalistes més d’una vegada (Fleca i Pastisseria E. Valls i Forn Massana). El Forn Pastisseria Gil és la primera vegada que es classifica per la final del Concurs que convoca el Consell Regulador de la IGP entre les seves fleques adscrites. 

El Concurs que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va celebrar la seva eliminatòria prèvia a l’Escola de Flequers Andreu Llargués amb la participació de vint-i-set fleques. Com és reglamentari al Concurs, el Jurat va valorar els pans dels participants mitjançant un tats a cegues en el qual els pans tenen assignat un número. És al final de la valoració del pans quan el president del Jurat obre el sobre plica on es detalla quin número té assignat cada fleca participant.

El jurat de l’eliminatòria va ser presidit per Pilar Marqués, vicepresidenta de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers; Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català; M. Cruz Barón, sotsdirectora de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, i David Hernández, Millor Pa de Pagès Català 2022.

La Final del Concurs de la IGP Pa de Pagès Català tindrà lloc el pròxim dia 30 de setembre al Teatre Ateneu de Tàrrega, en un acte obert al públic. La presidenta del Jurat serà l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú. Els assistents a la final podran veure en directe les deliberacions del jurat, conèixer els finalistes i gaudir d’un espectacle.

El/la guanyador/a de la final s’emportarà una placa acreditativa i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. 


Aquí podeu veure un vídeo resum

Últimes notícies

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

30 de novembre de 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador  del Millor Pa de Pagès Català 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2023

3 d’octubre de 2023

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023  tindrà accent barceloní

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 tindrà accent barceloní

6 de juliol de 2023

Aquesta pàgina utiliza cookies