Picture of the author

16 de juny de 2022

Seleccionats els cinc finalistes que disputaran la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022

L’Obrador dels 15 (Mònica Gregori, Barcelona), David Hernández (Montserrat Forners, Barcelona), Forn Artesà l’Espurna de Berga (Joan Urrea, Berga), Forn Massana (Francesc Massana, Cornellà ) i Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona) són les cinc fleques que s’han classificat per a la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022, que tindrà lloc a la ciutat de Barberà del Vallès, el pròxim 17 de setembre.

Entre els cinc finalistes tenim el guanyador del Concurs l’any 2109 (Forn Mistral) i tres fleques que ja han estan finalistes al concurs alguna vegada (L’Obrador dels 15, Forn Artesà l’Espurna de Berga i Forn Massana). La fleca Montserrat Forners és el primer cop que s’ha classificat per la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català.

El Concurs que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va celebrar la seva eliminatòria prèvia a l’Escola de Flequers de Barcelona amb la participació de vint-i-sis fleques. Com és reglamentari al Concurs, el Jurat va valorar els pans dels participants mitjançant un tats a cegues en el qual els pans tenen assignat un número. És al final de la valoració del pans quan el president del Jurat obre el sobre plica on es detalla quin número té assignat cada fleca participant.

El jurat de l’eliminatòria, com determinen les bases del Concurs, està presidit per Andreu Llargués, president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers; Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català; i dos representants de les principals escoles de fleca del país, en aquests cas, Antoni Valls, director de l’Escola de Flequers de Barcelona, i M. Cruz Barón, subdirectora de l’Escola de Flequers de la Província de Barcelona.

La Final del Concurs de la IGP Pa de Pagès Català tindrà lloc el pròxim dia 17 de setembre a la ciutat de Barberà del Vallès, en un acte obert al públic. El president del Jurat serà alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés. Els assistents a la final podran veure en directe les deliberacions del jurat, conèixer els finalistes i gaudir d’un espectacle.

El guanyador de la Final s’emportarà una placa acreditativa i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. 

L’actual campió del Concurs Millor Pa de Pagès Català és Andreu Galceran (Cal Mosso, Vilassar de Dalt). 


Aquí podeu veure un vídeo resum de l'eliminatòria


Últimes notícies

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

InterSICOP 2024, a tres mesos de la seva celebració, ja té reservat el 85% de la seva superfície

30 de novembre de 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador  del Millor Pa de Pagès Català 2023

El Forn del Passeig es proclama guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2023

3 d’octubre de 2023

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023  tindrà accent barceloní

La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 tindrà accent barceloní

6 de juliol de 2023

Aquesta pàgina utiliza cookies